Krstarenja

There are no translations available.Krstarenje brodom COSTA FAVOLOSA Hrvatska - Italija - Grčka - Turska Ukrcaj u Dubrovniku Pozovite nas za detalje o cijeni.   Krstarenje brodom COSTA CLAS

More Info

Italija

There are no translations available. ITALIJA GARDALAND (prijevoz autobusom) 4 dana 339,00 KM

More Info

Španija

There are no translations available. LJETO 2012 ŠPANIJA Prijevoz (Autobus-Brod) 11 dana 819,00 KM 12 dana 794,00 KM (prijevoz autobusom)

More Info

RAFTING Krivaja (2 dana)

There are no translations available. VIKEND NA RIJECI KRIVAJI SA RAFTINGOM (DVA DANA) PETAK Dolazak grupe u motel Solaris, smještaj. Noćenje. SUBOTA Doručak do 08,00 sati 08:00 odlazak grupe v

More Info

ZAVIDOVIĆI sa izletima (3 dana)

There are no translations available. PROGRAM PUTOVANJA: Zavidovići se nalaze u središnjem dijelu BiH između rijeka Bosne, Krivaje i Gostovića. Zemljište je brdovito, a prema jugu planinsko.

More Info
Bosnia-HerzegovinaEnglandGermany
avio_karte250
Gdje bi voljeli putovati na ljeto?


Print PDF
There are no translations available.

PROGRAM PUTOVANJA:

Zavidovići se nalaze u središnjem dijelu BiH između rijeka Bosne, Krivaje i Gostovića. Zemljište je brdovito, a prema jugu planinsko. Bogato je šumama i vodama.Područja oko rijeka, a posebno izletišta Kamenica i Maoča pogodna su za odmor, sportsku rekreaciju, lov, ribolov, planinarenje i rafting.

Spomenik prirode “Tajan” je osobito bogat prirodnim fenomenima te se mogu praktikovati izleti, kampovanja, edukacija, planinarenje, speleologija…

 

I DAN

Dolazak u Zavidoviće do 15,00 sati, sastanak u hotelu “Kristal”. Piće dobrodošlice. Okupljanje grupe u 15,30 sati i zajednički obilazak lokaliteta Kamenih kugli sa vodičem( Grad Zavidovići je u oktobru mjesecu 2006. godine na osnovu broja i veličina kamenih kugli Evropi i BiH proglašen  Centrom kamenih kugli BiH pošto je na veoma malom području od oko 8 km u prečniku pronađeno oko 50 kamenih kugli različitih veličina od 0,70 m do 1.80 m u prečniku. )

Nakon završenog obilaska odlazak u Kamenicu i smještaj u privatnim vikendicama.

II DAN

Kamenica. U 09,00 sati odlazak sa vodičem na lokalitet speleoloških objekata.

-Lukina pećina ( Smještena  u podnožju vertikalnih litica Srednje stijene. Duga je 200 m i cijelom dužinom je ukrašena raznovrsnim sigama, zanimjliva je i po nalazu kostiju, okamenjenog legla i žbruenja izumrle vrste pećinskog medvjeda ursus spelaeus- starosti oko 15,000 godina. Pogodna je za avanturistički i obrazovni turizam.

-Pećina u srednjoj stijeni se nalazi u blizini Lukine pećine, otkrivena je u maju 2004. godine. To je pećina sa velikim dvoranama izuzetne ljepote i veličine pećinskih ukrasa, gdje se nalazi okamenjena Bogorodica sa djetetom.

Povratak u Kamenicu oko 16,00 sati. Zajedničko druženje ( mogućnost organizovanja zajedničke večere  sa logorskom vatrom, aperitivom i večerom iznenađenja – 10 EUR ).

III DAN

U 10,00 sati polazak za Visoko. Obilazak piramida “Sunce” i piramide “Mjeseca” sa vodičem. Poslije obilaska oko 14,00 sati i odmora uz kafu ( može i ručak ) povratak u Zavidoviće. Dolazak u Zavidoviće oko 15,30 sati.

CIJENA: 35 EUR

Cijena uključuje:

  • Autobuski prevoz Kamenica-Visoko-Kamenica
  • dva nočenja u vikendicama u Kamenici (privatni smještaj)
  • vodič cca 7 sati za Lukinu pećinu i za svakog učesnika potrebna oprema
  • vodič na lokalitetu Kamene kugle cca 2 sata
  • vodič za obilazak piramida u Visokom cca 2 sata

NAPOMENA: Ukoliko se koristi privatni prevoz na relaciji Kamenica-Visoko-Kamenica cijena se umanjuje za 5 EUR

Kalkulacija rađena na bazi 30 osoba.

cloudekiturs

BRZI KONTAKT


kontakt490